Етика і бізнес-стандарти – критерії вибору постачальників Orlen

08.04.2016
     PKN Orlen хоче стимулювати постачальників в здійсненні та підтриманні передової практики на основі усвідомлення відповідального бізнесу та сталого розвитку. Компанія створила "Кодекс поведінки для постачальників PKN ORLEN", що з квітня цього року стане обов'язковим критерієм для кваліфікації підрядників. Кодекс являє собою принципи співпраці з постачальниками на основі стандартів етики, права і найвищих стандартів ведення бізнесу, який поважатиме навколишнє середовище.
      PKN Orlen в якості єдиної польської компанії, яка отримала три престижні звання найбільш етичних компаній в світі від міжнародної незалежної групи експертів Американського Ethisphere Institute, має намір поширити ідею соціальної відповідальності серед своїх постачальників і хоче працювати з партнерами, які поважають права людини і діяти відповідно до правил, які створюють безпечні і гідні умови праці і створені не тільки до найвищих етичних стандартів в бізнесі, а й для турботи про навколишнє середовище.

    Створений PKN Orlen кодекс є документом, що містить основні принципи побудови відносин і співробітництва із зацікавленими сторонами. Він також був створений в якості невід'ємної частини кваліфікації підрядників в процесі придбання товарів і послуг. Слід підкреслити, що компанія щорічно виконує близько 21 тисяч. угод, з більш ніж 5 тис. процедур закупівель, у майже 370 категоріях, необхідних для забезпечення функцій виробництва, розподілу і послуг підтримки, процесів, інвестицій та розвитку компанії, за винятком поставок сировини (нафти і газу). За допомогою керівних принципів, написаних в Кодексі, PKN Orlen буде заохочувати і мотивувати постачальників до постійного вдосконалення, відповідно до соціальних, екологічних, етичних і корпоративних стандартів управління.
        Зміст Кодексу доступний на закладці www.orlen.pl відповідальності в відповідальний бізнес.