Концентрат чи готова охолоджуюча рідина?

11.09.2015

    Досить часто водії стикаються з проблемою вибору: концентрат чи готова охолоджуюча рідина? При цьому вони керуються такими критеріями, як якість, ціна, термін експлуатації, ефективність тощо. І досить часто вони обирають концентрат, адже вважають, що зможуть скоротити витрати, проте така економія в більшості випадків може спричинити їх зростання.
    При використанні концентрату охолоджуючої рідини, кожен водій стикається з проблемою яку ж воду використовувати, адже саме вода є причиною корозії та кавітації! Саме тому, через те, що водії використовують непідготовлену воду, або ж воду, яка не пройшла спеціальну обробку виникають проблеми з системою охолодження а також скорочується термін експлуатації деталей.
    В свою чергу, вода, яка використовується в готовій охолоджуючій рідині проходить особливу підготовку завдяки чому вона очищається та стає придатною до застосування. 
    Використання як і готової охолоджуючої рідини, так і концентрату можливе, проте при використанні готової охолоджуючої рідини, у випадку виникнення неполадок, Ви зможете звернутись до виробника з рекламаціями. А до кого ж Ви будете виставляти претензії якщо самі розведете концентрат охолоджуючої рідини, який в результаті спричинить поломку системи охолодження? Виробник завжди запитає Вас яку ж воду Ви використовували, яку перевірку вона пройшла, що є гарантією відповідної якості використовуваної води?
    Саме тому кожен водій повинен прийняти рішення, що для нього є важливішим: мізерна економія грошей чи впевненість у високій якості охолоджуючої рідини, яку Він використовує.