Куба Пшигоньскі та Том Колсоул готові до ралі-рейду "Дакар-2019"

13.12.2018

Уже 6 січня 2019 року найкращі гонщики позмагаються за титул переможця у 41-му Дакарському ралі. У ньому візьмуть участь і гравці команди ORLEN - гонщик Куба Пшигоньскі та його пілот Том Колсоул.


- Це точно буде не такий Дакар, як зазвичай. Скоріше всього він буде дуже непередбачуваним, адже близько 70% траси знаходиться на пісках і дюнах. До цього часу я брав участь у Дакарському ралі, де цей рівень не перевищував 20%...але у нас за спиною багато кілометрів на трасі і ми добре підготовлені, - каже Куба Пшигоньскі.

- Після перемоги на Кубку світу та здобуття 5-го місця в Дакарі-2018 ми будемо боротися і тут за призові місця. Звичайно, це буде важко - у нас сильні конкуренти. Себастьян Лоеб, Карлос Сайнц - це лише деякі з 12-15 дуже спритних суперників. Зараз ми займаємося фізичною підготовкою - я бігаю і відвідую тренажерний зал кілька разів на тиждень, Том, у свою чергу, обрав велосипед. Я хотів би піти в пустелю перед Дакаром щоб потренуватися, щоб "пізнати" дюни, - додає Куба Пшигоньскі, переможець чемпіонату світу FIA 2018 року.

Цього разу суперництво відбудеться лише в одній країні - Перу - і гонщиків чекає неймовірний марафон: 5,500 кілометрів серед пісків, 3000 кілометрів спеціальних трас та понад 500 учасників.

                                                                

Джерело - http://www.orlenoil.pl/PL/Strony/default.aspx