Міфи про моторні оливи

20.12.2015

Міф №1: Мінеральна олива прийнятніше для моєї машини, оскільки вона натуральна, на відміну від синтетичної

ЦЕ один із найбільш популярних міфів. В чому ж різниця між мінеральною та синтетичною моторною оливою? Мінеральні мастильні матеріали робляться з натуральної нафти, тоді як синтетична олива робиться шляхом хімічних перетворень з метою забезпечення найбільш ефективної роботи двигуна. Як правило, синтетична олива розробляється спеціально для роботи в ширшому температурному діапазоні, тому вона захищає двигун набагато краще, ніж мінеральна.

Міф №2: Не можна використовувати синтетичну оливу в двигуні, якщо вже використовувалася мінеральна

Більшість водіїв не використовувують синтетичну оливу, якщо в двигун уже залита мінеральна, проте вони забувають, що основним критерієм вибору моторної оливи для автомобіля є клас вязкості та специфікація!

Міф №3: Тільки моторна олива низької якості стає чорною в процесі використання

Це твердження є повноцінним міфом! Оскільки, якщо моторна олива не забарвлюється в чорний колір, тоді вона не працює. Складовими моторної оливи є багато присадок, які створені з метою захисту двигуна Вашого автомобіля. ЦІ присадки в процесі роботи захищають автомобіль від відкладень та нагару, залишаючись в моторній оливі у вигляді суспензії, таким чином змінюючи її колір.

Міф №4 Двигун надає перевагу їзді на короткі дистанції

Водії, які регулярно їздять на невеликі відстані, можуть завдавати серйозного збитку двигуну. Під час коротких поїздок двигун не нагрівається до оптимальної робочої температури, за рахунок чого збільшується вірогідність утворення низькотемпературних шламів. У такому разі водіям варто використати оливу більш високого рівня, щоб добитися кращого захисту двигуна.


Джерело: autopalace.com.ua