Мотосезон в розпалі, обираємо якісну оливу для двигуна Вашого мотоциклу

19.06.2017
Мотосезон в розпалі і власники двоколісних засобів пересування задають собі одвічні питання: як обрати оливу для мотоцикла чи скутера.
Якісна олива повинна володіти такими властивостями, що дозволяють виконувати всі її функції. Головною, але не єдиною функцією оливи  в двигуні є її мастильні властивості. Десятки спільно працюючих металевих частин двигуна повинні бути відокремлені шаром оливи відповідної товщини і міцності. Недостатність оливного шару призводить до безпосереднього контакту метал – метал, а в результаті – до надмірного зношування двигуна. В сучасних конструкціях двигунів виробники прагнуть до зменшення сили тертя так, щоб досягнути максимальної працездатності та продовжити період використання двигуна. Головну роль в цьому випадку виконує моторна олива.
Наступною важливою функцією оливи в двигуні, є її робота в якості елемента, який сприяє виведенню тепла, яке виникає не тільки в результаті процесу спалювання палива, але і під час тертя. Дослідження показують, що 5-10% тепла, яке генерується двигуном, утворюється у вузлах тертя. Тому на більшості спортивних, і не тільки, мотоциклах додатково встановлюють масляний радіатор.
Крім вище зазначених функцій, варто зауважити, що олива в результаті роботи в двигуні піддається процесу окислення, старіння та механічного руйнування. Продукти окислення та механічного руйнування оливи утворюють шлами, нагари і лаки, які здатні змінювати фізико-хімічні властивості оливи. В зв’язку з цим моторна олива повинна характеризуватись стабільністю до окислення, протистояти утворенню шламів, утримувати двигун в чистоті, а також уберігати від корозії. Під час роботи двигуна в оливу потрапляють продукти згоряння, вода і в зв’язку з цим вона повинна також характеризуватись стабільністю до піноутворення.
Поверхні стін циліндрів і поршневих кілець ніколи не бувають ідеально гладкими. В результаті цього виникають труднощі з відповідним тиском в камері згорання, а також продування вихлопних газів в картер двигуна. Тут допоміжну роль виконує моторна олива, яка виконує функцію додаткового ущільнення. Шар оливи на поверхні стінок циліндра, крім зменшення тертя, ущільнює камеру згорання.
Варто врахувати, що оливи, які використовуються в мотоциклетних двигунах, з огляду на вищі, ніж у двигунах авто, оберти, повинні відрізнятись високотемпературною стабільністю, тобто не змінювати своїх параметрів при високих обертах і температурах.
Попередній огляд ринку вказує на те, що пропозиція високоякісних олив не така вже й велика. З нашої точки зору найбільш вдалу пропозицію формує компанія Orlen Oil.
Компанія Orlen Oil, провідний виробник мастильних матеріалів для автомобільної та інших галузей промисловості, пропонує своїм клієнтам лінію високоякісних олив PLATINUM Rider, створену забезпечити справну роботу двигуна вашого мотоциклу.
Лінія PLATINUM Rider включає в себе 8 продуктів: 6 моторних олив для чотиритактних двигунів і 2 оливи для транспортних засобів з двотактними двигунами. Мотоциклетні оливи типу 4T відповідають новітнім вимогам якості, перш за все API і JASO, в різних класах в'язкості. Пропозиція включає в себе як синтетичні, так і напівсинтетичні і мінеральні оливи.
Унікальна формула олив для чотиритактних двигунів була розроблена на основі технології HTS - High Temperature Stability.

Унікальна технологія HTS це:
•    Забезпечення відмінної чистоти поршня;
•    Покращена термоокислювальна стабільність оливи;
•    Покращена стабільність оливи до зрізу в умовах підвищеного навантаження двигуна при високій температурі;
•    Збільшення терміну служби двигуна;
•    Відмінне змащування , захист муфти і коробки передач;
•    Ефективний захист коробки передач від зносу;
•    Збільшення потужності і прискорення двигуна.
Метою і перевагою формули HTS є забезпечення ефективного змащування двигуна, зчеплення і коробки передач кожного двоколісного транспортного засобу, не тільки під час пересування в дорожніх умовах, але також в екстремальних умовах експлуатації, таких як мотоспорт. HTS є гарантією максимального використання потужності двигуна при одночасному зниженні відкладень. Оливи серії PLATINUM Rider мають гарантію надійності, підтверджену мотоциклетною командою "ORLEN TEAM" під час участі у Ралі Дакар, Чемпіонаті Світу FIM, Кубку Світу FIA, Чемпіонаті Центальної Європи CEZ, а також в змаганнях Endurocross i Superenduro та інших заходах.
І ще однією причиною, з нашої точки зору, чому варто звернути увагу на оливи Platinum Rider є надзвичайно привабливі ціни.
Переможці змагань з Moto Gymkhana, яке відбувалось у Львові 7 травня 2017 року, в якості нагороди отримали оливи з серії Platinum Rider. Пропонуємо і Вам відчути переваги моторних олив Platinum Rider.