Нафта - один з найголовніших ресурсів планети!

05.12.2015

На сьогоднішній день нафта – один із найбільш використовуваних вичерпних ресурсів планети, проте ми досить часто забуваємо скільки часу вона уже приносить користь людству та у які галузі проникла. 

Хоча й ХХ століття називають століттям нафти, проте уже 500 тис. років тому її поклади було виявлено на березі  Каспійського моря. А уже за 6 тис. років до нашої ери спостерігався вихід на поверхню землі нафтового газу на Кавказі та в Середній Азії.

Ще в Стародавній Греції (близько 460–377 рр. до н. е.) Гіпократ помітив лікувальні властивості нафти та описав багато рецептів ліків, що виготовляються із суміші нафти з різними речовинами.

До середини ХІХ ст. нафта видобувалась у невеликих кількостях, головним чином з неглибоких колодязів поблизу природних її виходів на поверхню землі . З другої половини ХІХ ст. попит на нафту почав зростати у зв'язку з широким використанням парових машин і розвитком промисловості, яка потребувала великої кількості мастильних матеріалів і більш потужних джерел світла. Запровадження наприкінці 60-х років ХІХ століття буріння нафтових свердловин вважається початком зародження нафтогазової промисловості.

На рубежі ХІХ–ХХ ст. було винайдено дизельний та бензиновий двигуни внутрішнього згоряння. Впровадження їх у практику зумовило бурхливий розвиток нафтовидобувної промисловості.

Уже протягом багатьох років нафта є джерелом доходів, як і окремих осіб, так і безпосередньо цілих країн. Саме тому нафтове виробництво можна вважати одним із основних та ключових в історії людства.

Для компанії ЛОКО нафта – це основний ресурс, адже саме з неї виготовляються усі моторні оливи, які завжди піклуються про Ваш автомобіль!



Джерело: http://energetika.in.ua/ua/books/book-1/part-2/section-8/8-1