Обираємо якісну оливу для сільськогосподарської техніки

12.09.2017
На сьогоднішній день сільське господарство являється галуззю, яка стрімко розвивається. Щоб домогтися високих урожаїв і обробляти великі площі, необхідно використовувати сучасну техніку. У зв'язку з цим відбувається поступова заміна машин на сучасне та ефективне обладнання. Відповідно для ефективної роботи обладнання необхідно дотримуватись правил його обслуговування, зокрема варто дотримуватись правил заміни оливи у двигунах сільськогосподарської техніки.
    Кожен власник аграрної техніки стикався з таким питанням, як правильно обрати оливу для сільгосптехніки.
    Головним негативним фактором, що впливає на системи та механізми сільськогосподарських машин є висока температура. Це пов'язано з тим, що агротехніка працює переважно в теплий період року. Тому важливим є додавання спеціальних присадок, завдяки яким олива не закипає при високих температурах.
Вибір оливи для сільгосптехніки
    Насамперед, ми рекомендуємо Вам обирати оливу для сільгосптехніки відповідно до  вимог виробників даної техніки і використовувати оливу, яка відповідає вимогам і характеристикам машини. Використання мастильних матеріалів рекомендованих виробником дозволяють зберегти техніку від передчасного зносу і захистити її від раптових поломок. У тому випадку якщо у власника техніки немає можливості або бажання використовувати саме той бренд, який рекомендований виробником машин, слід обирати новий вид оливи з урахуванням трьох основних характеристик:
•    в'язкість оливи - SAE,
•    стандарт - ACEA, API;
•    відповідність вимогам конкретного виробника машини.
Вимоги, до характеристик оливи для агротехніки.
    Основною вимогою до олив для сільськогосподарської техніки є збереження працездатності вузлів і агрегатів цих машин. Однак для кожного виду оливи є свої особливості, які повинні враховувати споживачі мастильним матеріалів.
    Олива, яка застосовується в двигунах сільгосптехніки повинна:
•    надійно утримувати масляну плівку на поверхні ДВС;
•    перешкоджати формуванню сторонніх відкладень при використанні високосірчаного палива;
•    запобігати утворенню іржі;
•    зменшувати рівень токсичності продуктів згоряння палива;
•    очищати мотор від забруднення;
•    оберігати деталі двигуна від зносу при холодному запуску.
    Олива, яка застосовується в трансмісії і гідравліки агротехніки повинна:
•    оберігати деталі і механізми від зносу;
•    забезпечувати надійну роботу гальм і інших деталей трансмісії і гідравліки;
•    бути стійким до утворення піни;
•    сприяти плавному і рівномірному руху всіх елементів вищевказаних систем;
•    не руйнувати ущільнення і сальники з гуми, полімерів та інших матеріалів;
    Отже, від вибору оливи в значній мірі залежить термін експлуатації сільськогосподарського обладнання, ми рекомендуємо Вам звернути увагу на лінійку олив Platinum Agro, яка розроблена спеціально для сучасних сільськогосподарських машин, польського виробника Orlen Oil.
Новітня технологія, яка використовується в оливах Platinum Agro, надає гарантію безпеки машин і обладнання, яке працює в сільському господарстві.
Оливи Platinum Agro утворюють міцну масляну плівку в повному об’ємі експлуатації, і ефективно нейтралізують продукти згоряння. Збільшують захист від корозії, завдяки цьому збільшують безаварійний термін роботи машин.
Чудові мастильні властивості сприяють економії, пов'язаної зі збільшенням періоду між замінами оливи та зменшення витрат палива.
Високоякісні моторні, трансмісійні, гідравлічні та мультифункціональні оливи Platinum Agro відповідають вимогам провідних виробників сільськогосподарських машин, зокрема: John Deere, Massey Ferguson, Case, New Holland, Same, Deutz-Fahr, Claas, Fendt, Zetor та Ursus.