Олива для коробки передач

12.09.2017

    Всі без винятку власники автомобілів мріють про те, щоб їх залізний кінь служив якомога довше, і при цьому ламався як можна рідше. Зробити це, насправді, зовсім нескладно.
    В першу чергу слід звертати увагу на систему змащення. Як відомо, деталі систем автомобіля відносно один одного переміщуються. Між ними виникає тертя, яке активно перешкоджає цьому рухові.



    Деталі нагріваються і зношуються. У результаті відбувається заклинювання деталей. Щоб зменшити тертя, в автомобілі використовуються різні мастильні матеріали. Коробка передач якраз і потребує спеціальної оливи для зменшення тертя шестерень. Олива створює плівку на поверхні шестерень та відводить тепло від деталей і не дає утворитися корозії. Тому власник автомобіля повинен пам’ятати про те, що олива потрібна не тільки для двигуна, але і для коробки передач та заднього моста, якщо машина із заднім приводом.
    Олива для коробки передач і олива для двигуна – це зовсім різні речі. Для коробки використовують спеціальну трансмісійну оливу. І то, дивлячись, яка саме коробка передач на вашому автомобілі встановлена.
    В асортименті ЛОКО представлена трансмісійна олива Hipol GL-5 80W-90

Клас якості:: API: GL-5
Клас в'язкості: SAE: 80W-90
Загальна характеристика
    Мінеральна олива для механічних коробок передач, що володіє дуже хорошими мастильними, антиокисними, антикорозійними і протипінними властивостями.
    Призначена для змащення передач механічних засобів пересування, особливо для механічних коробок передач в яких рекомендується використовувати оливу класу GL-5 за API, що працюють в складних умовах. Володіє відмінними експлуатаційними властивостями, забезпечуючи максимальний захист від механічного зносу.
    Якщо ж у Вашому автомобілі автоматична коробка передач то потрібно застосовувати спеціальну оливу. Коли починають працювати фрикційні муфти, олива відповідає за їх зчеплення, а також ефективно ці муфти охолоджує.
    В нашому асортименті є і така олива, а саме: Platinum Gear ATF III, призначена для застосування в автоматичних коробках передач легкових, вантажних автомобілів і автобусів, в яких виробник рекомендує застосування олив типу Dexron III.
    Олива Platinum GEAR ATF III також рекомендується для застосування в пристроях посилення рульового управління, в гідравлічних муфтах легкових і вантажних автомобілів і в гідравлічних системах, що вимагають використання олив типу ATF.