Переваги синтетичних олив

12.08.2016

Більшість автолюбителів не без підстав вважають, що синтетичні оливи – це ідеальне рішення для двигунів. Проте практично ніхто з них не знає, що синтетика класифікується на дві великі групи залежно від основи – це НС та ПАО.
Позначення НС на упаковці говорить про те, що базою є олива , виготовлена за гидрокрекинговою технологією, а сировиною тут виступають важкі нафтопродукти. Гідрокрекінг видаляє шкідливі добавки з мінеральної основи і дозволяє руйнувати довгі молекулярні ланцюжки.

А ось ПАО-синтетику роблять з газу, проводячи синтез легких вуглеводнів поліальфаолефінів. Технологія дозволяє отримати продукт без сірчаних і металевих домішок.

Багато хто думає, що різниці немає і головне – в’язкість. Однак експлуатація транспортних засобів доводить протилежне. Оливи з різними базами відрізняються показниками термоокисної стабільності.
Сьогодні фахівці все частіше рекомендують знижувати міжсервісні інтервали заміни оливи. Вся справа в тому, що у великих містах, в пробках, машини працюють з перевантаженням, і говорити про ідеальні умови експлуатації в даному випадку не доводиться.

Переваги:
НС-синтетика дешевше через особливості в технології. Але інтервал заміни тут не дуже великий, хоча і можна знайти масла зі збільшеним на 30% міжсервісний пробігом (все залежить від виробника і використовуваних їм присадок). А от якщо перейти на «повну» синтетику, тобто на ПАО, то двигун (у тому числі і сучасний високофорсований) буде утримуватися чистим набагато довше.

Переваги полягають в наступному:
1) Підвищені антифрикційні характеристики;
2) Зниження тертя в робочих зонах, що приводить до економії палива;
3)Стабільність елементів двигуна при впливі високих температура;
4) Мінімальна витрата на чад;
5)Підвищена стійкість до окислення;
6)Стабільність хімічних властивостей мастила протягом усього експлуатаційного періоду;
7)Підвищені миючі властивості, що забезпечують чистоту двигуна;
8)Швидкий запуск мотора навіть при знижених температурах;
9)Збільшений міжсервісний інтервал.

В асортименті ТОВ ЛОКО представлена лінійка синтетичних олив Platinum Max Expert 5w/30 та Platinum Classic Synthetic 5w/40 з якими Ви можете ознайомитись на нашому сайті.