PLATINUM 3 ралі пам’яті Януша Куліга та Маріана Бублевіча

15.03.2019

        5-7 квітня 2019 року відбудеться перша загальнонаціональна подія автомобільного спорту в цьому сезоні - PLATINUM 3 Ралі Пам’яті Януша Куліга та Маріана Бублевіча, яке щорічно проходить у м. Вєлічка, Польща. 

        Це ралі є найважливішим автомобільним заходом у Вєлічці і єдиною подією в Польщі, присвяченою пам'яті двох водіїв ралі. Організатором івенту виступає Automobilklub Krakowski, Старостат повіту Вєлічка, уряд міста та комуни Велічка. Головним спонсором заходу є PLATINUM. 

        Спеціальним гостем цьогорічного заходу стане Куба Пшигоньскі -багаторазовий учасник ралі Дакар, переможець чемпіонату світу FIA з крос-кантрі в 2018 році, чемпіон Польщі по дрифту. Куба та його Toyota GT86 будуть розміщені в зоні PLATINUM.

        Традиційним елементом заходу є спортивні змагання, які відбудуться у Вєлічці: вечірній пролог у суботу та недільний забіг зі стартом біля залу «Solne Miasto» та фінішем на Валу Даніловіча. У цьому році організатори відмовилися від етапів на т.зв. папських полях в Бжеґах. Замість цього у програму включили спортивні випробування в районі Лапанова, рідної місцини Януша Куліги, а також в районі Ґдова і Рацєховіц.

        Загальна довжина маршруту становить близько 108 км. Реєстрація триватиме до 24 березня. 5 квітня відбудуться технічні випробування транспортних засобів, 6 та 7 квітня водії вирушать на траси. Як і в попередні роки, раритетні автомобілі також зможуть взяти участь у змаганнях.

        Спонсорами заходу стали, також, п. Беата Бублевіч, п. Агнешка Куліг, а також п. Хелена і п. Ян Куліг.


Джерело - http://www.orlenoil.pl