Польська команда Platinum Racing Team на 4-му місці на престижній 24-годинній гонці в Дубаї

29.01.2016

16 січня на трасі в Дубаї закінчилось одне з найскладніших і виснажливих змагань на витривалість - Дубай 24H. Під час цього престижного змагання польська команда - Platinum Racing Team Porsche, яка тестує моторну оливу Platinum 0W-40, зайняла четверте місце в класі 991. Протягом 24 годин спортивного змагання, команда пройшла відстань більш ніж 2,9 тис. км.. Головним спонсор команди є ORLEN Oil, виробник олив Platinum.

За кермом біло-червоного Porsche 991 GT Cup з номером 90 стартував Robert Lukas, Patrick Eisemann, Chris Bauer, Santiago Creeli i Pablo Sancheza. Під час гонки, польська команда пройшла 554 кола, що становить понад 2.9 тис. км. Переможцем цього року була бельгійська команда Audi Club Team WRT.
Змагання в престижній гонці на трасі в Дубаї почалися в п'ятницю о 11:00. Першим за кермом Porsche 991 GT Cup сидів Роберт Лукас. Проте, найбільше емоцій польській команді принесла нічна частина перегонів. Після п'ятнадцяти годин боротьби, команді Platinum Racing Team довелося взяти незаплановану зупинку, щоб замінити радіатор. Завдяки ефективній роботі механіків, польська команда втратила тільки 13 хвилин. Біло-червоне Porsche 991 GT Cup отримала престижне четверте місце в класі 991 та 15 місце в загальному рейтингу.

- Цього року перегони нагадували звичайний  спринт, який тривав 24 годин. Ми зробили це, але думка, що на трасі, де немає ні грама гравію, аварія радіатору є майже неймовірною. Жаль втрачених 13 хвилин ... Я досі вражений, що нам вдалося закінчити змагання на 15 місці в загальному рейтингу з такою сильною конкуренцією, як у цьому році, - сказав Роберт Лукас, титулований автогонщик, представник Platinum Racing Team.

- Перед гонкою тактика нашої команди була проста – їхати якнайкраще. Допомагала нам у цьому олива Platinum 0W-40, яка протягом 24-годинної гонки в Дубаї пройшла екстремальні тести на трасі. Це справжня перевірка надійності. Ми взяли зразки, які потім будуть перевірені, - сказав Janusz Czudek, механік команди Platinum Racing Team.

Дубаї 24H є першим з серії шести довгодистанційних перегонів 24H Series powered by Hankook. За перемогу змагалося майже сто найшвидших автомобілів у світі, на чолі з досвідченими водіями.