Що потрібно знати, щоб правильно обрати гідравлічну оливу?

21.08.2017

Дорогі наші клієнти, сьогодні хочемо більш детально розповісти Вам про те, як правильно обрати гідравлічну оливу. Перш за все, ця олива є незамінним компонентом будь-яких гідравлічних систем (гідравлічні приводи, системи керування і т. п.). Основне завдання – передача механічної енергії при експлуатації.

Крім того, якісні оливи повинні забезпечувати наступні властивості:
-Стійкість до окислення під дією температур;
-Відсутність зайвого піноутворення;
-Фільрація для підтримки чистоти системи;
-Стійкість до корозії;
-Деемульгуючі властивості для відділення води;
-Визначення робочого температурного діапазону системи;
-Покращення вихідних характеристик гідроприводу;
-Захист від зносу при підвищених навантаженнях.   
По складу сучасні гідравлічні оливи бувають:
-Нафтові;
-Водно-гліколеві;
-Синтетичні.
Класифікація гідравлічних олив (по ISO):
•    H (в основу покладені нелеговані рафінати мінеральних олив);
•    HL (як H, тільки з антикорозійними і протиокиснювальними присадками);
•    HLP (як HL, тільки з протизадирними EP присадками);
•    HLPD (як HLP, тільки з детергентно-диспергуючими присадками);•    HVLP (як HLP, але з високим індексом в’язкості (VI), всесезонні);
•    HVLPD (як HVLP, тільки з детергентно-диспергуючими присадками).
    Кожна має свої переваги та особливості використання, так що єдиного універсального рішення не існує. Всі вони підбираються під конкретні завдання, експлуатаційні умови і тип обладнання. А підібрати, отримати високоякісну консультацію а також придбати  гідравлічні  оливи, Ви зможете саме у нас, в  ТОВ «ЛОКО».
    Розглянемо найпопулярнішу гідравлічну оливу з нашого асортименту:
Hydrol L-HM/HLP 46
Загальна характеристика
Гідравлічні оливи Hydrol L-HM / HLP 46 для гідростатичних гідравлічних систем виробляються на основі високоякісних мінеральних базових олив і комплексу облагороджувальних добавок, що підвищують параметри проти зношування, окислення, а також мають антикорозійні властивості.
Олива забезпечує:
- Продовження терміну експлуатації,
- Зменшує зношування поверхні елементів тертя в системах гідравлічних насосів,
Застосування
    Гідравлічні оливи Hydrol L-HM / HLP 46призначені, головним чином, для використання в системах передачі сили і приводу, а також гідравлічного управління високого навантаження, тобто в гідравлічних, механічних передачах, передачах регулювання і управління, а також іншому подібному обладнанні, яке працює у важких умовах при підвищеній температурі і вологості навколишнього середовища.

Важливо!!!!

    Для мінімізації поломок гідравлічних систем, пов’язаних  з потраплянням в гідравлічну оливу сторонніх частинок радимо заправляти гідравлічні системи шляхом закачування спеціальним насосом, а не просто наливанням. Тільки так можна мінімізувати ймовірність потрапляння бруду чи сміття з поверхні заливного отвору в середину системи. Якщо ж вже вирішили просто заливати, то рекомендується використовувати фільтр, який «відловить» сторонні частинки.