Відрізняємо якісну моторну оливу від підробки

27.12.2017
Порада №1
Зверніть увагу на в’язкість оливи.
Одним з основних критеріїв якісної оливи є його в’язкість.
У підробленій оливі набагато менше спеціальних присадок і загусників, тому неоригінальний склад може виявитися неприпустимо рідким.
На жаль, помітити це не завжди виходить відразу. Якщо якісна підробка, то при нормальній температурі олива буде мати нормальну густину. Обман виявляється вже в процесі експлуатації при перевірці рівня оливи на добре прогрітому двигуні.
Порада №2
Огляньте етикетку.
Даний спосіб виявлення фальсифікату є дуже простим, але ефективним одночасно. Особливу увагу звертайте на те, який вигляд має прописана на етикетці дата виготовлення.
Цифрами повинна вказуватися дата виготовлення, час, номер партії. При цьому інформація на етикетці повинна повністю збігатися з тією, яка нанесена на каністру.
У випадку якщо Ви виявили невідповідність або ж дати виготовлення на етикетці немає зовсім, тоді у ваших руках з 99%-ою вірогідністю підробка.
Порада №3
Оцініть маслянисті властивості виробу.
Після покупки не поспішайте відразу ж використовувати оливу за призначенням – перевірте її.
По-перше, накапайте трохи мастильної речовини собі на пальці і оцініть  структуру, маслянистість.
По-друге, візьміть підготовлену прозору ємність, налийте в неї трохи оливи і поставте в темне місце хоча б на 5-10 хвилин.Після цього уважно огляньте виріб. Олива не повинна мати ознак розшаровування, консистенція повинна бути однорідною, ніяких слідів осаду і темних часточок бути не повинно.
Порада №4
Зверніть увагу на колір.
Перед заливкою оливи оцініть не лише в’язкість, але і  колір.
В ідеалі олива повинна мати бурштиновий відтінок. Якщо ж колір виробу занадто темний, то це може свідчити про низьку якість продукту.
Порада №5
Перевіряємо оливу на якість присадок.
Для цього експерименту нам знадобиться попередньо підготовлений лист паперу (бажано А4). Вилийте на нього трохи моторної оливи. Сам папір тримайте злегка під нахилом, щоб олива стікала і встигла трохи впитатися  в волокнисту структуру. Якщо після проходження оливи по білому папері залишаються темні плями, то можете бути впевненими в наявності неякісних присадок.
Порада №6
Звертайте увагу на місце продажу товару і його ціну.
Якщо вам ” пощастило ” купити оливу від відомого бренду за дуже низькою ціною – не поспішайте радіти.
В більшості випадків вона виявляється підробкою. Намагайтеся купувати оливу виключно у фірмових магазинах, вартість якої  може бути трохи дорожче, але зате ви будете впевнені в якості та заощадите на ремонті.
    Отже, давайте підведемо підсумок, чим відрізняється підроблена моторна олива від оригінального продукту:
        по-перше, в підробці занадто мало присадок або ж вони відсутні зовсім;
        по-друге, неоригінальний виріб має менш в’язку консистенцію;
        по-третє, темно-оранжевий колір є явним свідченням підробки;
        по-четверте, оригінал не замерзне в належному йому температурному режимі, підробка може кристалізуватися вже при невеликій мінусовій температурі;
        по-п’яте, підроблена олива має більш низьку ціну в порівнянні з оригіналом.
    Який можна зробити висновок? Не економте на своєму автомобілі.
Вибирайте високоякісні оливи Orlen Oil і Ваш автомобіль завжди буде справним!