Як доглядати за автомобілем в зимовий період

18.12.2017

    Кожен автовласник добре знає про те, що за машиною слід доглядати, інакше їздити на ній стане не зовсім комфортно, а незабаром і неможливо. Для того, щоб автомобіль радував власника за ним потрібен догляд, особливо у зимовий період.
    Дуже часте і не приємне для автовласників явище снігопад. Залежно від частоти снігопадів, але не рідше одного разу на тиждень слід перевіряти бачок склоомивача, щоб бути впевненим, що він у вас не закінчиться в не самий відповідний момент. Склоомивач безумовно важливий, але якщо у вас не працюють двірники то ефект від нього буде нульовим.Обов'язково перевіряйте роботу двірників перед кожним виїздом, та не просто перевіряйте, рухаються вони чи ні, а перевіряйте, як вони видаляють забруднення з лобового скла.
    Також однією з проблем у зимку є запотівання скла, оскільки на килимок потрапляє деяка кількість снігу, яка буде танути, і внаслідок чого скла можуть пітніти. Для запобігання цьому слід час від часу мити і сушити килимки.
    Зимові шини зношуються набагато швидше, оскільки м'який протектор, тому хоча б раз на місяць перевіряйте балансування коліс. Не слід забувати про своєчасне підкачування шин, так як з – за коливання температур тиск у шинах може змінюватися, що не дуже добре позначається на зчіпних властивостях.
    Вода замерзає при нулі градусів, а на автомийках машини миють водою. Звідси випливає що вода замерзне там куди потрапила, а так як на мийці вона потрапить у всі отвори, то після миття слід ретельно витерти зовнішні частини замків і буде не зайвим продути їх струменем повітря, для того щоб вони не замерзли.Ну а якщо обробити їх спеціальною рідиною, то буде ще краще.
    Якщо вам доводиться часто здійснювати не великі поїздки, то цілком імовірно, що незабаром на свічках утвориться нагар, який погіршує пуск двигуна. Існує два способи позбутися від нагару: з викручуванням свічок і без демонтажу свічок. Як, напевно, зрозуміло при чищенні свічок з демонтажем свічки викручують і очищають від нагару. Щоб позбавиться від нагару без демонтажу свічок, потрібно знаходити можливість їзди по прямій на підвищених оборотах, тоді нагар просто згоряє. Кращим способом для даного методу є поїздка за місто.
    Акумулятор необхідно заряджати раз на півтора місяця, щоб одного разу вранці він вас не підвів, оскільки взимку навантаження на нього зростає.
Включати кондиціонер взимку це необхідно, тому що якщо кондиціонер не включати, то гумові ущільнювачі можуть втратити герметичність. Щоб цього не допустити включайте кондиціонер кілька разів на місяць на 10 – 15 хвилин при працюючій печі.

    Будь-який водій не любить слизької дороги, але набагато більше не люблять сіль, якою посипають цю дорогу, для того щоб вона не перетворювалася на каток.Сіль, м'яко кажучи, не корисна, і якщо автомобіль не мити, то сіль почне роз'їдати деталі і викликати корозію. Під час миття не забувайте про днище і колісні арки, які і страждають від солі найбільше. При можливості покрийте машину шаром воску, це не дасть солі стикатися з кузовом автомашини.
Любіть свій автомобіль !