Як правильно вибрати зимовий омивач!

11.12.2017

    Сьогодні пропонуємо  поговорити про актуальне, а саме про зимовий омивач скла.  Здавалося б немає нічого простішого,  проте не все так просто.
Спробуємо розібратися, як вибрати зимовий омивач скла і на що слід звернути увагу в першу чергу:
Дивимося склад
    Основні інгредієнти, які використовуються при приготуванні омивача – це спирт і вода. При виборі зимового омивача насамперед потрібно дивитися на якість і тип спирту, який використовується виробником, бо це основний інгредієнт.
 Метанол.
    Рідина, що містить метанол  вважається найбільш доступною.  Даний спирт має прийнятну ціну, проте є одне "але", метанол відноситься до сильних отрут, які впливають на нервову, а також судинну систему. Подумайте про свою безпеку і завжди читайте склад  перед тим, як зробити покупку. Якщо зимовий омивач скла  без запаху, то варто насторожитися, оскільки метиловий спирт цим якраз і відрізняється.
Етанол     Такий спирт - найбільш безпечний і актуальний на сьогоднішній день. Єдиний мінус – висока ціна, тому попитом такий варіант якщо і має, то вкрай рідко. По суті, це знайома всім горілка, тільки без запаху і змішана з водою.
Пари, які будуть літати в повітрі під час використання омивача на етанолі, ніяк не позначаться на самопочутті водія і його екіпажу. Як і у випадку з метанолом, чистий етил практично не має запаху. Його використання не викликає якогось дискомфорту.
Ізопропіл
Зимовий омивач скла на основі ізопропілового спирту - один з найбільш ходових. Концентрація парів  не здатна нашкодити водієві і його пасажирам.
Єдиний мінус омивача на основі цього спирту – це специфічний запах, що нагадує ацетон, тому в дорогих і якісних рідинах  застосовують спеціальні «глушилки», щоб від нього позбутися.
Біоетанол.

Цей вид рідини для бачка омивача є найдорожчим У складі такої  рідини міститься біоетанол, грубо кажучи це той же харчовий спирт, який змішаний з поверхнево-активними речовинами. Якої-небудь небезпеки даний омивач скла не представляє, проте погодьтеся, що за такі гроші простіше купувати горілку і заливати в бачок склоомивача, розбавивши злегка гелем для миття посуду, буде нічим не гірше, принаймні до -30° точно не замерзне.
Як не купити підробку!
Слушні поради:
1. Не ведіться на низьку вартість омивача.
2. Стежте не тільки за тим, що купуєте, але і за тим, де купуєте. У серйозному автомагазині з усіма сертифікатами та ліцензіями вам навряд чи підсунуть фальсифікат.
3. Вибираючи склоомивач, зверніть увагу на етикетку, вона повинна бути інформативною. На пляшці повинна бути інформація про виробника, склад, а також штрих-код. Всі написи та маркування повинні бути чіткими.
Надіємось, дана інформація допоможе Вам вибрати якісний омивач!
Бережіть себе і свій автомобіль!