Яка олива підходить двигуну Вашого автомобіля?

31.08.2016

        Це, мабуть, найголовніше питання будь-якого автомобіліста початківця. Як правило, за порадою він звертається до своїх досвідчених товаришів, які «точно знають, що потрібно і поганого не порадять». І це перша помилка, тому що найвірніший спосіб купити «правильну» оливу - заглянути в сервісну книжку або керівництво по експлуатації автомобіля. Саме там зберігається шукана інформація. Якщо ж «рідної» документації немає, що цілком можливо для б/у автомобіля, варто звернутися до офіційного дилера марки або, в крайньому випадку, постаратися знайти достовірну інформацію в спеціалізованій літературі або в Інтернеті. Але важливо знати, що моторна олива розробляється не для моделі автомобіля в цілому, а для конкретного двигуна або лінійки моторів, виробники яких вказують ряд допусків, які потрібно враховувати при виборі оливи. Допуск - це стандарт відповідності, враховує усі параметри оливи, необхідні для оптимальної роботи конкретного двигуна. Дивіться на те, що написано в інструкції до автомобіля і зіставляйте ці дані з тим, що написано на етикетці моторної оливи. Це і є головний критерій вибору. Бренди, якими б розкрученими вони не були, другорядні. З іншого боку, кидатися на оливу подешевше теж не варто. Продукція маловідомих фірм, особливо китайських, часто виявляється неякісною і може сильно нашкодити двигуну. Компанії ж з світовими іменами розташовують найсучаснішими лабораторіями та висококваліфікованими фахівцями, що, власне кажучи, і є гарантією якості. Але остерігайтеся підробок. Намагайтеся купувати оливу тільки в спеціалізованих магазинах , авторизованих дилерів.

        Саме такі оливи Ви можете знайти у нас! Висока якість, помірна ціна приємно Вас здивують! Запрошуємо усіх до нашого інтернет-магазину, де зможете знайти оливу для будь-якого автомобіля.

        До речі, віддаючи машину в сервіс, навіть офіційний, уважно стежте за тим, яку оливу заливають. Що б Вам не говорили, як би не переконували, наполягайте, щоб характеристики оливи строго відповідали вимогам виробника. Якщо, звичайно, Вам  шкода двигуна. Особливо небезпечна ситуація, коли в'язкість залитої оливи нижче, ніж запропонована виробником. Підвищена в'язкість, в свою чергу, не так страшна, проте з такою оливою двигун буде постійно працювати при підвищених температурах, від чого його деталі зносяться швидше.