Які рідини слід періодично перевіряти, щоб Ваше авто вас не підводило

15.03.2017

    Автомобілі вимагають досить ретельного догляду, щоб їздити без проблем.
 
    Щоб заощадити Вам чималу суму, адже профілактичні заходи - це завжди дешевше, ніж ремонт, потрібно періодично перевіряти 5 основних рідин.

Моторна олива
    
Першим, що Ви, ймовірно, навчилися робити в своїй машині - це перевіряти рівень оливи в двигуні. У більшості авто потрібно відкрити і підняти капот, знайти щуп оливи, витягнути його і протерти. Повторіть знову процедуру з щупом і отримаєте фактичний рівень оливи в двигуні. Якщо все в нормі - продовжуйте сміливо свій шлях. Якщо ж рівень низький - потрібно все-таки долити. Залежно від віку авто, може бути така необхідність додавати оливу досить часто. Якщо Ви робите це дуже часто, то ми б порадили звернутися до професійного механіка за консультацією.


Трансмісійна олива
    Трансмісійна олива забезпечує якісну і довгострокову роботу коробки передач. Його рівень можна перевірити так само, як і моторну оливу, з єдиним нюансом - авто повинне бути заведе. Трансмісійна олива є частиною закритої системи і його рівень ніколи не повинен знижуватися. Якщо ж рівень «впав» - зверніться до кваліфікованого механіка за допомогою. Вам слід перевіряти і якість оливи: її колір повинен бути червоним, а запах не повинен віддавати паленим.     Якщо ж все-таки є запах паленого, або колір не червоний, а коричневий - зверніться на СТО.
Як часто перевіряти: щомісяця.


Охолоджуюча рідина
    Як стає зрозуміло з назви, охолоджуюча рідина, або антифриз, охолоджує різні системи  авто. Якщо закінчиться ця рідина, то є дуже великий ризик перегріву авто. Рівень в більшості автомобілях можна перевірити по мітках на спеціальному бачку під капотом. У разі, якщо є необхідність додати антифриз - переконайтеся, що він того ж типу, що й залитий в Ваше авто.
    Як часто перевіряти: хоча б два рази на рік - перед початком літа і повторно перед зимою.
Гальмівна рідина
    Як і трансмісійна олива, гальмівна рідина є частиною замкнутої системи, тому, якщо все в порядку, рівень не повинен падати. Але час від часу слід хоча б перевіряти, чи вона чиста. Гальмівна рідина забезпечує правильну роботу  гальм, тому, якщо ви відчуваєте якісь проблеми при гальмуванні - в першу чергу слід перевірити гальмівну рідину. Переважно вона знаходиться в бачку по ліву сторону авто. Рівень перевіряти потрібно по мітках на тому ж баку. Її колір повинен бути золотим, якщо він став коричневим - саме час її замінити на СТО.
    Як часто перевіряти: при заміні оливи.

Рідина гідропідсилювача керма
    Рідина підсилювача керма допомагає  керувати легко і плавно. Коли ж її рівень падає, то Ви можете чути «хрускіт», або інші дивні звуки в кермі. Щоб перевірити її,  слід під капотом знайти відповідний бачок. Переважно її рівень значно не змінюється, але якщо він різко впав, то слід звернутися на СТО, щоб усунути витік.
    Як часто перевіряти: раз на місяць.

        Отже, шановні автомобілісти перевіряйте рівень і якість зазначених рідин вчасно, щоб автомобіль безперебійно їздив і Ви могли заощадити на наступному ремонті.
      У нашому інтернет-магазині Ви завжди підберете ту рідину, яка потрібна саме Вашому автомобілю. Звертайтеся, наші кваліфіковані працівники з радістю допоможуть Вам !!!