Яку оливу слід використовувати для двигуна мотоцикла?

18.04.2018

    Перш за все, треба визначити який це тип двигуна. Якщо 2-тактний то, звичайно, потрібно заливати оливу для 2-тактних двигунів. Така олива змішується з паливом і відповідно згорає, як правило, червоного чи зеленого кольору. Яскраве забарвлення таким оливам надають для того, щоб не сплутати її зі звичайною моторною оливою та візуально оцінити змішування з паливом. За класифікацією API (Американський Інститут Нафти) та JASO ( Японська Автомобільна Асоціація) підбирати оливу слід в залежності від об’єму двигуна та якості оливи (таб.1)


    Дещо інша ситуація з 4-тактними двигунами. Перш за все потрібно усвідомити, що, на сьогоднішній день, оливи для мотоциклів та оливи для автомобілів це, практично, різні оливи. В зв’язку з різними умовами експлуатації, зокрема оберти мотоциклетного двигуна значно вищі автомобільного, температури є вищими, різними є і фізико-хімічні властивості самої оливи, такі як стійкість до зрізу, температурна стабільність. Сучасні мотоциклетні оливи підбираються не тільки з огляду на клас якості (API, JASO) та клас в’язкості (SAE), але і на сам тип транспортного засобу (туристичний, чопер, крузер чи спортивний мотоцикл). Надзвичайно важливою є також рекомендація виробника двигуна.
    Яскравим прикладом таких олив є прогресуюча марка олив для двигунів мотоциклів PLATINUM RIDER, виготовлена за новою оригінальною формулою High Temperature Stability. Перевірена не тільки рядовими споживачами, але і на різного типу змаганнях, в екстримальних умовах таких, як DAKKAR.